Het proces van bemiddeling in een arbeidsgeschil

Het proces van bemiddeling in een arbeidsgeschil

Bij het proces van mediation is een derde partij betrokken die als neutrale derde partij optreedt. De partijen wisselen schriftelijke verklaringen en beëdigde verklaringen uit en de bemiddelaar probeert de werkrelatie tussen het management en de arbeid te verbeteren. Hoewel de bemiddelingssessies doorgaans kort zijn, kunnen partijen bewijsstukken of beëdigde verklaringen gebruiken om hun zaak te presenteren. Tijdens mediation wordt geen formele of juridische getuigenis afgelegd. Partijen kunnen dit proces echter gebruiken om grieven op te lossen die al jaren aan de gang zijn mediation arbeidsconflict.

mediation arbeidsconflict

Bij het proces van mediation is een onpartijdige derde partij betrokken die de partijen helpt om tot overeenstemming te komen. De bemiddelaar is een onafhankelijke derde partij die naar beide kanten van het conflict luistert en suggesties doet voor een oplossing. Partijen kiezen een mediator op basis van hun eigen belangen en behoeften. Het proces kan vrijwillig of verplicht zijn door de staats- of federale wetgeving. In beide gevallen heeft de bemiddelaar niet de bevoegdheid om een oplossing op te leggen. In plaats daarvan helpt de bemiddelaar de partijen elkaar beter te begrijpen en een oplossing voor hun problemen te zoeken.

Een bemiddelaar kan werken aan een aanvaardbare oplossing tussen de twee partijen. Een bemiddelaar beoordeelt de belangen van beide partijen en werkt samen met de partijen om tot een deal te komen. Aangezien mediation een compromisproces is, is het niet mogelijk om volledige tevredenheid over het uiteindelijke resultaat te bereiken. In plaats daarvan zal een mediator fungeren als klankbord en partijen helpen om tot een redelijk akkoord te komen. Ze zijn onpartijdig en zullen niet opkomen voor de werkgevers of vakbonden. Toch kan mediation een goede optie zijn voor zowel werknemers als werkgevers.

Zoek meer informatie op: The Oak Tree Mediators