Arbeidsmanagement Mediation – Tips – Voordelen – Waarom

Arbeidsmanagement Mediation – Tips – Voordelen – Waarom

Mediation is een proces waarbij de partijen de parameters van de overeenkomst bepalen. De bemiddelaar kan op elk moment besluiten het bemiddelingsproces stop te zetten en beide partijen kunnen het geschil voorleggen aan arbitrage of de rechtbank. Partijen kunnen ook overeenkomen om niet aan de mediation deel te nemen. Hierdoor kunnen ze de kosten van een rechter en jury vermijden. Maar het is belangrijk op te merken dat de partijen nog steeds rechtszaken kunnen gebruiken, zelfs als het een duurdere optie is Home – Mediator Dordrecht, The Oak Tree Mediators.

mediation arbeidsconflict

Het doel van arbeidsmanagementbemiddeling is om het conflict op te lossen door middel van een compromis. De bemiddelaar is onbevooroordeeld en werkt samen met de partijen om eventuele problemen op te lossen die een overeenkomst blokkeren. De bemiddelaar zal naar beide partijen luisteren en suggesties doen voor een oplossing. Afhankelijk van de omstandigheden kan bemiddeling vrijwillig zijn of vereist zijn door de staats- of federale wetgeving. De bemiddelaar heeft niet de macht om een van de partijen te dwingen tot overeenstemming te komen of een billijke oplossing op te leggen. Daarom is het belangrijk dat beide partijen weten wat ze kunnen verwachten voordat ze een mediationproces aangaan.

Bij geschillen over arbeidsbeheer treden bemiddelaars op als neutrale derde partij om de partijen te helpen bij het onderhandelen over een overeenkomst. Ze zullen naar beide kanten luisteren en suggesties doen voor een oplossing. De bemiddelaar zal voor geen van beide partijen pleiten en er mag niet worden verwacht dat hij volledige tevredenheid zal bereiken. Zij zijn er om als klankbord voor de partijen te dienen. Een goede bemiddelaar zal geen van beide partijen proberen te overtuigen om akkoord te gaan. Het doel van een mediationsessie is om tot een overeenkomst te komen die voor beide partijen werkt.

Meer informatie op: https://mediator-dordrecht.nl/