In de sporen van de tramlijn Maastricht-Vaals. Verdwenen maar niet vergeten.

Het Limburgs Bus Museum heeft een excursie samengesteld langs de voormalige stoomtramlijn van Maastricht naar Vaals. Deze excursie is geschikt voor zowel natuurliefhebbers als ook liefhebbers voor industrieel erfgoed.

Gedurende de excursie zult u met onze gids terug in de tijd gaan en de oude tramlijn gaan ontdekken. Vaak zijn er nog herkenbare of oude elementen te vinden. Onze gids zal u hier meer over gaan vertellen. Ook zijn er meerdere korte wandelingen naar plekken waar we de oude tramlijn nog gedeeltelijk kunnen volgen. Daarnaast krijgt u uitgebreide uitleg over het gebruikte materieel en diverse emplacementen.

De rit duurt ongeveer 3 uur en zal vertrekken vanaf de parkeerplaats bij het klooster in Wittem.

De rit voert via Wijlre, Gulpen, Lemiers en Vaals. Hierbij zullen wij een bezoek brengen aan de voormalige ingraving bij Margraten en ook de plaats aandoen waar ooit de boogbrug over het Gulpdal heeft gestaan.

Na afloop van de rit zullen wij middels een frietje met frikandel of kroket de hele reis afsluiten bij Friture De Kasteelhoeve in Wittem.

Deze excursie is in samenwerking opgezet met Friture De Kasteelhoeve en het Limburgs Bus Museum.

Hebben wij uw interesse gewekt om mee te gaan? Via ons contactformulier of via de Wowdeal kunt u uw kaartjes bestellen.

Losse verkoop

1 pers volwassenen: € 15,-

1 pers kind t/m 12 jaar: € 13,50

Groepen vanaf 25 personen

1 pers. volwassenen: € 13,50

1 pers. kind t/m 12 jaar: € 8,50

Donateurs

per persoon: € 12,50

Te huur: SBM 38
Invalid rotator ID specified (path erc_79_1549019285 doesn't exist). Unable to display rotator.